Organisaties

Inmiddels hebben we door onze ervaring vanuit groepsprocessen in het onderwijs, de trainingen en onze praktijk van therapie en coaching, veel in huis om ook de energie in organisaties vooral een positieve te laten zijn. Staan de neuzen dezelfde kant op? Hoe krijgen we de verborgen agenda`s (die mensen vaak hebben) meer helder.  Hoe voorkomen we misverstanden, hoe kunnen we weerstand verminderen? Hoe kunnen we ontspanning laten toenemen,  mindfulness integreren en ziekte voorkomen?

Individueel

Coaching om beter om te gaan met moeilijkheden, meer mogelijkheden te leren zien, is waar we in individuele trajecten aandacht aan besteden. Stilstaan bij je eigen drijfveren (ook onbewust) en wat voor effect heeft jouw manier van handelen op je omgeving levert bijna altijd veel resultaat op door nieuw gedrag aan te leren.  Mindfulness en de kracht van ontspannen is zonder meer punt van aandacht.

Door niet alleen te praten in een stoel, maar door systemisch werk in te zetten, hypnotherapie en de kracht van ontspanning en mindfulness horen we vaak van cliënten dat ze verrassend effect ervaren en weer meer energie krijgen. Ontspanning (en écht weten hoe!) heeft bij zo`n beetje al onze cliënten,  een groot effect op de kwaliteit van hun leven. Beter, vaker en meer ontspannen door het leven  gaan is vaak mogelijk.  Je hoofd is minder vol en daardoor zit je beter in je vel, letterlijk en figuurlijk!

Organisaties/Bedrijven

In een goed lopend bedrijf versterken werknemers elkaar, geven we elkaar energie en gaan we met goede zin aan het werk. De neuzen staan dezelfde kant en de sfeer is goed, evenals de kwaliteit en de marges.  Om dit zo te houden is een hele kunst met nieuwe ontwikkelingen en veranderingen waaraan we steeds weer blootgesteld worden.  Juist door hierin te investeren en tijd vrij te maken, voorkomt dat we voornamelijk werken om `alle ballen hoog`te houden ipv om te doen wat echt bij je past en energie geeft.

Wij leveren graag een bijdrage door samen met u te kijken wat er kan gebeuren. Dit kan zijn coaching van individuen, maar ook juist van personen samen.  Een heel team of hele afdeling mee laten doen in een organisatieopstelling geeft veel duidelijkheid. Dit is een manier waarbij juist de onbesproken en moeilijke verborgen agenda`s, die van grote invloed zijn op het functioneren, meer boven tafel komen. Zie voor verdere info onder systemisch werk van deze site.  Ook in andere vormen van teambuilding hebben we ervaring. Het gaat dan niet om zomaar wat doen met elkaar, ook een stuk persoonlijke ontwikkeling komt daarbij aanbod.  Dit kan natuurlijk luchtig van aard zijn. De kracht van ontspannen, mindfulness en goed leren luisteren naar je lichaam is onderdeel van de aanpak.  Ziekteverzuim voorkomen en ieder in zijn kracht is het investeren waard!