Oertraining intuïtieve ontwikkeling

JE WILT JE INTUÏTIE ONTWIKKELEN?       

Ervaar je ook dat ‘je hoofd’ je lang niet altijd de juiste oplossing biedt? Dan is deze Oertraining vast iets voor jou!                 

The only real valueable thing is intuition…………………………………………..Albert Einstein

 

Inhoud

Deze training is een combinatie van het beste dat we binnen onze praktijk aanbieden. Denk aan: effectieve communicatie, mindfulness, lichaamswerk (spelen, verbinden en ademen), ACT (Acceptance en Commitment Therapy), Systemisch werk (groepsdynamiek, familiesystemen) en Hypnotherapie (kracht van Hypnothisch taalgebruik). Dit alles zodat we tot meer geluk en optimale balans in onszelf komen: bij onze oerkracht! Om met John Lennon te kunnen zeggen:

Vrede is niet iets dat je wenst. Vrede is iets dat je geeft, voor werkt, maakt en bent.

In alles gaat het daarbij om het omarmen van dit moment, in plaats van steeds weer strijd te leveren met dat wat je op dit moment ervaart. Zonder mildheid, een liefdevol niet-oordelen, kunnen wij mensen en dus ook jij, niet tot volle bloei komen. In deze training gaan we dan ook gericht deze kwaliteiten van het hart, mede ontwikkelen.

Thema’s die aan bod komen zijn:

 • authenticiteit
 • overtuigingen en assertiviteit
 • persoonlijk en collectief bewustzijn
 • grenzen en omgaan met weerstand, grensoverschrijdend gedrag
 • feedback geven en ontvangen, erkennen, ruis
 • waarnemen, interpretatie (en het verschil), luisteren, vragen, samenvatten, (soorten) vragen,
 • lichaamsgebruik, effectief beinvloeden en inspireren
 • overtuigingen, multitasken (of niet) rust, ontspanning/mindfulness, angst/vertrouwen
 • het kind in jezelf en mogelijk intuïtief talent
 • mindfulness, meditatie, focus, vertrouwen, vertragen
 • de taal van het lichaam, belang van goede ademhaling
 • ownership

Hoe meer we vanuit vertrouwen leven en in het nu zijn, hoe dichter we bij onsZelf en hart en intuïtieve vermogens zijn.

Wat vraagt het van je?

In de 8 bijeenkomsten praten, kijken en luisteren we naar elkaar. Dit wordt afgewisseld met praktische oefeningen. Veiligheid en vertrouwen zijn daarin een oer-kernwaarde, naast ontspanning en humor.

We werken samen in een groep mensen, ieder met zijn of haar eigen geschiedenis. We gaan ervan uit dat je alle persoonlijke informatie en namen vertrouwelijk behandelt. Door je deelname aan deze training ga ik er in elk geval vanuit dat je akkoord gaat met deze voorwaarde. Wanneer je ervaart dat je iets om welke reden dan ook niet wilt, geef dat graag aan. 

Het succes van de training staat of valt met je bereidheid om ook tussen de bijeenkomsten door te oefenen en zaken in praktijk te brengen. Dit vraagt zo’n 15 minuten tijd per dag. Een goede balans van mildheid en strengheid, om oude patronen te weerleggen, is tevens belangrijk. Maak van de dingen die je leert daarentegen weer geen prestatie-ding. Het gaat meer om oefenen net als beweging om je lichaam fit te houden. Wel mag je voor jezelf natuurlijk doelen stellen. Ook hier gaat het weer om jouw balans: ontspanning versus uitdaging. Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen.

Praktisch

Data

In het najaar van 2022 start de cursus die uit 8 dagdelen bestaat met een groep van max 6 deelnemers. We komen op vrijdagmiddag van 13 tot 17 uur samen. Inloop vanaf 12.50 zodat we om 13 uur kunnen starten. 

Waar 

In de praktijkruimte van PUUR Therapie en Coaching: Beethovenlaan 226 in Nijverdal

Kosten

De kosten van dit traject zijn 580 euro particulier tarief en zakelijk 680 euro.  Voordat we daadwerkelijk starten ondertekenen beide partijen een overeenkomst waarmee ze zich binden aan de algemene voorwaarden om vervelende misstanden te voorkomen.  Deze worden daarin meegestuurd. Je vindt ze ook hier.

Aanmelden

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Mail naar hans@puurtherapie.nl

`Meet me niet naar mijn succes, meet me naar het aantal keren dat ik gevallen ben en weer ben opgestaan`  Nelson Mandela