Intuïtieve ontwikkelingstraining Koningsbelten

JE WILT JE INTUÏTIE ONTWIKKELEN?

Dan is deze Koningsbeltentraining vast iets voor jou! 

Download hier de flyer!

Hieronder lees je nog wat meer mocht je interesse hebben.  Mocht je vragen hebben, bel of mail gerust.

 

De training intuïtieve ontwikkeling Koningsbergen

Mooi dat je geïnteresseerd bent in de training intuïtieve ontwikkeling!  Mocht je meedoen:  Ik denk dat het een cadeau is voor jezelf om van te genieten. Samen met de andere deelnemers is het de bedoeling een tijd samen op pad te gaan om met en van elkaar te leren én te genieten.

Deze training is een combinatie van effectieve communicatie-, mindfulness/meditatie- en compassietraining. We gaan kijken naar en oefenen met communicatie zodat dit leidt tot meer geluk en minder drama. Om nog dieper bij het ervaren stil te staan gebruiken we onder andere de kracht van mindfulness en meditatie. Bovendien gebruiken we oefeningen om zelfcompassie te stimuleren en oefenen ook nog eens effectieve communicatie. In alles gaat het daarbij om het omarmen van dit moment, in plaats van steeds weer strijd te leveren met dat wat je op dit moment ervaart. Zonder mildheid, een liefdevol niet-oordelen, kunnen wij mensen en dus ook jij, niet tot volle bloei komen. In deze training gaan we dan ook gericht deze kwaliteiten van het hart, mede ontwikkelen.

Hoe meer we vanuit vertrouwen leven en in het nu zijn, hoe dichter we bij onsZelf en hart zijn.

In notendop het doel waar we naar toe willen bewegen. Want hoe effectiever je communiceert, hoe dichter bij jezelf bent ook.

 

Vertrouwen en oefenen

We zullen in de cursus praten, kijken en luisteren maar we zullen vooral ook veel oefenen. Veiligheid en vertrouwen is daarin een belangrijke kernwaarde, naast ontspanning en humor.

We werken samen in een groep mensen, ieder met zijn of haar eigen geschiedenis. Ik hoop dat we ervan uit kunnen gaan dat je alle persoonlijke informatie en namen vertrouwelijk behandelt. Door je deelname aan deze training ga ik er in elk geval vanuit dat je akkoord gaat met deze voorwaarde.

Daarnaast is vertrouwen en veiligheid ook nodig in de training zelf. Wanneer je ervaart dat je iets om welke reden dan ook niet wilt, geef dat graag aan.

Het succes van de cursus staat of valt met je bereidheid om ook tussen de bijeenkomsten door te oefenen en zaken in praktijk te brengen.  Een goede balans van mildheid en strengheid, om oude patronen te weerleggen, is tevens belangrijk. Maak van de dingen die je leert daarentegen weer geen prestatie-ding van.  Het gaat meer om oefenen net als beweging om je lichaam fit te houden. Wel mag je voor jezelf natuurlijk weer doelen stellen.  Ook hier gaat het weer om jouw balans: ontspanning versus uitdaging.

`Meet me niet naar mijn succes, meet me naar het aantal keren dat ik gevallen ben en weer ben opgestaan.`  Nelson Mandela

 

 Inhoud

De cursus zal bestaan uit 8 dagdelen op dinsdag van 9 tot 12 uur. Inloop vanaf 8.50 zodat we om 9 uur kunnen starten. Als locatie maken we gebruik van het schitterend (gelegen) Plan Nijverdal,  aan de voet van de Sallandse Heuvelrug. Daar ligt ook de Koningsbergen, een mooie top met weids uitzicht, waar de naam van de training naar genoemd is. Als metafoor voor een mooi doel: een mooie top met weids uitzicht.

Zoals gezegd combineren we de inhoud van verschillende trainingen en ervaringen vanuit praktijk Puur zodat het een gedegen èn gevarieerde training is. We putten uit Effectieve Communicatie, Mindfulness en Meditatie,  ACT (Acceptance en Commitment Therapy), Systemisch werk (groepsdynamiek, familiesystemen) Hypnotherapie (kracht van Hypnothisch taalgebruik) en Ademwerk Annette Weers, een autoriteit op dit gebied komt een dagdeel langs.

 

Wat betreft effectieve communicatie kun je denken aan:

  • Overtuigingen en assertiviteit
  • Effectief beïnvloeden
  • Grenzen en omgaan met weerstand, grensoverschrijdend gedrag
  • feedback geven en ontvangen, erkennen
  • ruis en lijn houden in gesprekken
  • waarnemen, interpretatie (en het verschil) luisteren, vragen, samenvatten, (soorten) vragen
  • lichaamsgebruik en inspireren
  • overtuigingen, multitasken (of niet) rust, ontspanning/mindfulness, angst/vertrouwen

 

De kosten van het traject zijn 1360 euro, excl BTW.  Dit zijn 8 dagdelen op dinsdagochtend in 2021/22. De groep zal bestaan uit 4-6 deelnemers. De data zijn: 28 september,  26 oktober, 23 november, 11 januari, 15 februari, 22 maart, 26 april, 31 mei

 

 

`Attention pays attention to al lot things

But when attention pays attention to attention,

Then there is a stilness, and that stilness

Introduces you to your Self`