Kinderen & Jongeren

Kinderen & Jongeren

Elk kind is uniek

Puur jezelf zijn en dichtbij jezelf staan is een hele kunst in het leven en niet altijd makkelijk. Ik help je graag ontdekken hoe jij kunt groeien vanuit je kwaliteiten en mogelijkheden. Hoe jij kunt worden zoals je bedoeld bent.

Voor ouders (en wellicht jij) is het goed om te weten dat de ruime achtergrond van mij in het onderwijs (vanuit de zorgkant) als een verrijking wordt ervaren in de begeleiding. 

Hoe eerder hoe beter

Steviger je toekomst in! Wanneer je op school en in je opvoeding de juiste basis krijgt, kun je als volwassene helemaal opbloeien en je eigen pad gaan. Vroegtijdige coaching en hulpverlening voorkomt problemen op latere leeftijd.

De grote vraag is vaak hoe doe je dat dicht bij jezelf en in vertrouwen blijven, gezond je grenzen aangeven, gezond omgaan met je emoties en gezond je weg vinden in alle belangen met anderen op je pad? Ik kijk naar jou als totaliteit. Door middel van Rots en Water oefeningen, creatieve therapie, ACT (acceptatie en commitment therapie), EMDR, geleide visualisatie, NLP, frequentietherapie, ik-kompas en oplossingsgericht gesprek kijk ik hoe we je kracht naar boven kunnen halen. Qua fysiek kan het ook zijn dat we naar buiten gaan om bijvoorbeeld te mtb’en of naar het bos voor een wandeling te gaan. Voor veel kinderen blijkt dit een verrassend goede manier om beter inzicht in niet-helpende gedragingen te krijgen. Grenzen, weerstand, je lijf en jezelf ontdekken en elkaar ontmoeten juist in beweging kan weer een hele andere dynamiek geven. We onderzoeken samen jouw talenten en hulpbronnen zodat jij opgroeit en opbloeit in wat jij nodig hebt. Het is geschikt voor kinderen en jongeren die even een extra steuntje in de rug nodig hebben.

Maatwerk

Zolang je thuis woont, spelen je ouders een grote rol in je leven. Vaak worden zij, naast de begeleiding die jij krijgt, ook uitgenodigd om te komen. Af en toe komt het voor dat we samen in gesprek met je school gaan. Hoe we werken is elke keer anders en maatwerk. Vaststaat is het begin met een kennismaking/intake. Evt maken we gebruik van Liv, onze therapiehond.

Doel

Makkelijker je eigen keuzes maken en vanuit meer zelfvertrouwen leven, zijn bijvoorbeeld doelen waar ik aan werk. Je ontdekt hoe je weer rust en vertrouwen in jezelf vindt.

Ook heb ik naast de therapeutische en coachingsvaardigheden, ervaringen met Rots en Watertrainingen en Sociale vaardigheidstrainingen aan kinderen en jongeren.

Vragen?

Ben je nieuwsgierig geworden of heb je gewoon een vraag. Je kunt Sandra mailen op info@puurtherapie.nl of bel met 06-42639632

Voor kinderen/jongeren tot 18 jaar is er de mogelijkheid om vanuit de bekostiging van de Gemeente, de Jeugdwet, te starten. Overleg hiervoor vooraf met uw huisarts en/of praktijkondersteuner.  We bieden specialistische jeugdhulp en in sommige gevallen ook ambulant (al of niet gedeeltelijk).

Voor verdere info kijk op de algemene voorwaarden die van toepassing zijn binnen de begeleiding.