Familieopstelling 8 november

Voor het najaar, 8 november,van 2018 is er weer een Familieopstelling gepland. Voor deelname aan een Familieopstelling is geen speciale kennis en ook niet de aanwezigheid van je familie nodig.
Vanwege het maximale aantal deelnemers van 10 mensen en de vaak grote belangstelling voor deze avonden is het goed op tijd in te schrijven. Dit kan door een mail te sturen naar info@puurtherapie.nl. De avond vindt plaats in de studio van Yogum You, Kerkstraat 43 Nijverdal en zal om 19.30 uur starten tot ong 22 uur (inloop 19.15). De kosten voor deze avond zijn 20 euro en als je een vraag wilt inbrengen dan zijn de kosten 60 euro. Er kunnen twee tot drie issues behandeld worden. Voorrang op basis van tijdstip van aanmelding.

Wat zijn familieopstellingen?

Soms leef je onbewust vanuit ongezonde patronen die in je familiegeschiedenis vorm hebben gekregen. Trauma s van (bed)(over)grootouders, ouders kunnen in jou nawerken zonder dat je er bewust van bent. Dit kan zich uitten in ziekte, vermoeidheid, angst o.a.. Je draagt bijvoorbeeld een last voor iemand anders in de familie zonder dat je dat weet en zonder dat je dat wilt. Familieopstellingen zijn ontwikkelt door Bert Hellinger en helpen om inzicht te krijgen in de plek die we in onze familie, relatie of organisatie innemen. Veel persoonlijke problemen, relatieproblemen en levensvragen vinden hun wortels in zogenaamde verstrikkingen in het familiesysteem. Het kan gaan om oude trauma s als verkrachtingen, verraad, ontrouw, misbruik van macht, verslaving, ontkenningen, etc, Familieopstellingen zijn uiterst effectief omdat niet door praten dingen bloot komen te liggen maar door een wetend veld.

Opstellingen zijn ook een manier van ‘anders’ naar de wereld en het leven kijken: zonder oordeel. Het veranderd het enige dat we aan de geschiedenis kunnen veranderen, namelijk; onze perceptie er op. Wel kan er nog wat nodig zijn voor jou, voordat je zo oordeelloos ernaar kunt kijken. Vertrouwen en veiligheid zijn dan ook belangrijk bij een opstelling.

Hoe werkt het?

Na mijn eerste deelname aan een familieopstelling was ik verrast en vond het ronduit gaaf wat ik had meegemaakt en ervaren. Het is dan ook iets wat je moet meemaken om echt te ervaren wat er gebeurt.

Familie- en organisatieopstellingen vinden meestal plaats in een groep. Een deelnemer brengt zijn of haar probleem in. Vervolgens worden groepsleden uitgekozen, die tijdens de opstelling de rol van representant op zich nemen. Zij vertegenwoordigen familieleden of collega’s van de deelnemer. Ook andere zaken kunnen een plaats krijgen in de opstelling: het huis, de ziekte of zelfs een product.

De deelnemer plaatst de representanten ‘op gevoel’ in de ruimte. Dan gebeurt er iets opmerkelijks en wonderlijks waar we geen echte verklaring voor hebben: de representanten voelen de emoties en ‘plaats’ van degene die zij representeren. Zij hoeven daar niets voor te doen. Dit fenomeen is tot nu toe onverklaarbaar. Hellinger (de ‘grondlegger’ van deze methodiek) spreekt hier van “het wetende veld”.

Belangstelling? Neem contact op met info@puurtherapie.nl

Klik hier voor de algemene voorwaarden die op een organisatie-training van toepassing zijn.