Sandra Bolte-Schutte

Sandra Bolte-Schutte

A father said to his son: ‘Be careful where you walk. The son responded: ‘You be careful, I walk in your footsteps.’

Mijn naam is Sandra Bolte en ik leef vanuit de waarden groei, vrijheid en harmonie. Vanuit mijn werk als leerkracht in het Speciaal (Voortgezet) Onderwijs en de Link (introverte, angstige leerlingen) en mijn ervaring als moeder van inmiddels puberzonen, ontdekte ik de puurheid en wijsheid van kinderen.

Als Kinder-en Jeugdtherapeut en coach startte ik in 2013 haar praktijk Puur Therapie en Coaching. Naast kinderen begeleid ik volwassenen bij het opheffen van blokkades en het ontdekken van hun potentieel en talenten.

In de afgelopen 2 jaar kreeg dit een vervolg binnen Tzolkind waar ik vanuit de Maya-Tzolkinkalender verschillende producten heb ontwikkeld en auteur ben van het prenten-leerboek Tzolkind. Vanuit mijn passie voor dit gedachtegoed coach en train ik volwassenen in hun proces om te worden zoals ze bedoeld zijn. Het plan van je ziel, dat beschreven staat in je Innerlijk Kompas, is hierbij leidend. Jij en je kind zijn niet voor niets bij elkaar. Door het waarom van de gebeurtenissen in je leven te begrijpen en meer in het hier en nu te leven ontstaat keuzevrijheid om een nieuwe weg in te slaan.

In november 2018 ben ik gecertificeerd in Servant Leadership. Dit heeft me aangezet om weer meer binnen PUUR aan het werk te gaan. Persoonlijk leiderschap gaat over het vinden van balans tussen je mentale, fysieke, emotionele èn spirituele ontwikkeling. Precies waar PUUR voor staat. Servant Leadership heeft zijn weg binnen het bedrijfsleven gevonden. Het is mijn missie om dit ook binnen het gezinsleven gestalte te geven. Gezinsgeluk ontstaat wanneer ouders vanuit gelijkwaardigheid en een nieuw perspectief kijken naar zichzelf en hun kind. Voorbij opvoeden vanuit (on)macht worden gezonde kaders geboden die maken dat je kind op een authentieke manier kan opgroeien. Als ouder ga je hem hierin voor.

‘Kinderen hebben open en bewuste volwassenen nodig die vanuit een brede visie kijken naar zichzelf en het leven. Door het transformeren van de schaduwdelen en onverwerkte emoties in jezelf word je een positief rolmodel voor je kind. Door jezelf te helen en zin aan je leven te geven, bied je hem een stabiele en vruchtbare bodem waarop hij kan opgroeien tot zichzelf.’

Op deze weg help ik ouders, (jeugd)professionals, zorginstellingen, organisaties en scholen die met kinderen werken graag zodat de zienswijze die bij ‘PUUR zijn’ hoort in het basispakket komt van alle kindgerichte instanties.

Vanaf juni 2019 werk ik als coach en therapeut ook met kinderen en jongeren vanuit de gemeente. 

In 2007 heb ik het diploma Basisvorming Opleiding Psychotherapie ECP en Medische Basiskennis gehaald.
In 2010 heb ik bij BGL de 3-jarige Post-HBO opleiding Kinder-en Jeugdtherapie afgerond.
In 2018 ben ik gecertificeerd in Servant Leadership.

Lees hier meer over de Mayakalender en Tzolkind.

‘Ook jouw leven biedt je een spiegel van wat zich onbewust binnen in jou afspeelt. Bij de bewustwording hiervan ondersteun ik je vanuit jouw persoonlijk Innerlijk Kompas graag tijdelijk’.

Voor kinderen heb ik het IK-KOMPAS ontwikkeld dat in eenvoudige taal en met kleurrijke, duidelijke tekeningen vertelt over hun kwaliteiten en mogelijkheden.