Sandra Bolte-Schutte

Sandra Bolte-Schutte

A father said to his son: ‘Be careful where you walk. The son responded: ‘You be careful, I walk in your footsteps.’

Mijn naam is Sandra Bolte en ik leef vanuit de kernwaarden groei, vrijheid en gelijkwaardigheid. Vanuit mijn werk als leerkracht in het Speciaal (Voortgezet) Onderwijs, de Link (introverte, angstige leerlingen), Ambulante Begeleiding en mijn ervaring als moeder van inmiddels puberzonen, ontdekte ik de puurheid en wijsheid van kinderen. Het is mijn missie dat kinderen gehoord en gezien worden vanuit deze kern.

Als Kinder-en Jeugdtherapeut en coach startte ik in 2013 onze praktijk Puur Therapie en Coaching. Naast kinderen begeleid ik volwassenen bij het opheffen van blokkades en het ontdekken van hun potentieel en talenten. Technieken en oefeningen uit ACT (Acceptance and Commitment Therapy), EMDR, EFT, InnerChild en wandelcoaching worden hier o.a. bij ingezet.

In november 2018 ben ik gecertificeerd in Servant Leadership. Persoonlijk leiderschap gaat over het vinden van balans tussen je mentale, fysieke, emotionele èn spirituele intelligentie. Gezinsgeluk ontstaat wanneer ouders vanuit gelijkwaardigheid en een nieuwe manier van leiderschap/ouderschap verbinding maken. Voorbij opvoeden vanuit (on)macht begeleid ik in het bieden van gezonde grenzen waardoor je kind veilig en authentiek opgroeit. Als ouder heb je een sleutelrol in het succes dat je kind gaat ervaren in zijn leven. De context en systemische therapie staat daarom centraal bij PUUR.

‘Kinderen hebben open en bewuste volwassenen nodig die vanuit nieuw denken en kijken regie over het leven nemen. Alles begint met bewustzijn en acceptatie. Door het transformeren van de schaduwdelen en onverwerkte emoties in jezelf word je een positief rolmodel voor je kind. Door jezelf te helen en zin aan je leven te geven, bied je hem een stabiele en vruchtbare bodem waarop hij kan opgroeien tot zichzelf.’

Vanaf juni 2019 werk ik als therapeut ook met kinderen en jongeren vanuit de Jeugdwet van verschillende gemeentes. Neem contact op voor meer informatie om te weten of jullie kind of jongere ook van hieruit bekostigd kan worden. 

In 2007 heb ik het diploma Basisvorming Opleiding Psychotherapie ECP en Medische Basiskennis gehaald.
In 2010 heb ik bij BGL de 3-jarige Post-HBO opleiding Kinder-en Jeugdtherapie afgerond.
In 2018 ben ik gecertificeerd in Servant Leadership.

Lees hier meer over de Mayakalender en Tzolkind die binnen de spirituele ontwikkeling ingezet kunnen worden.