PUUR Routeplanner

‘Feel the fear and do it anyway!’

Merk je dat je worstelt met negativiteit en somberheid? Wil je het zinloze en vermoeiende gevecht met je storende gedachten, emoties en lichamelijke gewaarwordingen een halt toeroepen? Wil je hiermee op een andere manier leren omgaan? Mindfulness en Acceptance and Commitment Therapy (ACT) zijn twee belangrijke onderdelen van deze training in persoonlijke ontwikkeling. ACT is een vorm van gedragstherapie, praktisch en waardengericht. Met ACT richt je jouw aandacht op wat je echt belangrijk vindt.

De focus van ACT ligt op het vergroten van de psychologische flexibiliteit. Deze is gestoeld op zes pijlers: Mindfulness, Acceptatie, Zelf als context, Defusie, Waarden en Toegewijde actie. De vele praktische oefeningen en metaforen behorend bij elke pijler kun je direct inzetten in je werk en leven. Mindfulness en ACT zorgt zo voor een lichte, speelse levenshouding met acceptatie van de realiteit van alledag.

In deze training zoomen we in op mindfulness en een aantal ACT-technieken om uit je hoofd te komen en leer je handelen vanuit je waarden.

Je ontdekt in deze training

  • Wat allemaal niet werkt
  • Vanuit acceptatie en bereidheid om te gaan met lastige emoties
  • Uit je hoofd: kijken naar je denken
  • Bewust zijn in het hier-en-nu
  • Handelen vanuit je waarden
  • Vanuit meer vertrouwen te leven

Doelgroep
Deze groepstraining van middagen is geschikt voor jongeren vanaf 12 jaar die benieuwd zijn naar hoe je uit je hoofd kunt komen en leert handelen vanuit je eigen waarden. En daarvoor gebruik wil leren maken van eenvoudige en effectieve technieken waar je in je dagelijks leven mee wilt oefenen.

Investering
De kosten voor deze training zijn € 320,- incl. BTW en werkboek

Praktisch

De training vindt één keer in de 2 weken op woensdagmiddag plaats in de praktijk van Puur Therapie en Coaching aan de Beethovenlaan 226, 7442HH in Nijverdal. Je kunt je aanmelden door te bellen met Sandra Bolte: 06-42639632 of te mailen naar info@puurtherapie.nl

Data: 18 en 25 maart, 1, 8 en 22 april, 13 en 27 mei, 10 en 24 juni: 15.30-17.30 uur