Hans Bolte

Hans Bolte

Mijn naam is Hans Bolte en het is mijn passie om mensen in hun kracht te zetten en het belangrijkste daarbij is dat je je veilig en begrepen voelt.

Ik vind het fantastisch om mensen te laten (her)ontdekken hoe hun gedrag wordt bepaald door onbewuste gedachten of gevoelens. Een betere afstemming op je eigen wensen en je omgeving is wat ontstaat wanneer je oude patronen loslaat. Op zoek naar nieuw en beter perspectief daar gaat het om in het leven, bij ziekte en bij bijvoorbeeld een diagnose. Ontwikkeling is altijd mogelijk!  Soms zijn we het zicht even kwijt of is het minder helder, dat heeft iedereen wel eens. Wij mensen zijn kwetsbaar en om kwetsbaar te kunnen zijn hebben we allemaal onze overlevingsstrategieën meer los te laten.  Vaak maken we eerst de moeilijke kanten mee om de weg naar meer innerlijke vrijheid te ontdekken.

Met name ben ik ervaren in problematiek  oplossen  in contact met het onbewuste. Daarnaast staan veel mensen beter in contact met hun emoties, geven beter grenzen aan en spreken meer helder wensen en behoeftes uit, na een traject. Bovendien helpt mindfulness en ontspanning je om je vitaler, fitter en vrijer te voelen.  Je leert meer te luisteren naar je lichaam.  Ik vind het fantastisch om systemisch werk in te zetten in de therapie, naast cognitieve gedragstherapie, hypnotherapie en EMDR. Zingeving en spirutualiteit (hoe we daar positief gebruik van kunnen maken) is wezenlijk in mijn benadering.

In 2015 heb ik de 4-jarige opleiding Psycho-dynamische Therapie met succes afgerond. In 2016 heb ik het diploma Medische Basiskennis gehaald. Hierdoor word ik ook (gedeeltelijk) vergoed via de zorgverzekeraars. Sinds 2017 ben ik aangesloten bij de NBVH; de Nederlandse beroepsvereniging van hypnotherapeuten.  Gelukkig wordt  hypnotherapie inmiddels gerekend tot een evidenced based (wetenschappelijk gedragen) vorm van therapie en mogen we ook genieten van doorverwijzingen door artsen en ziekenhuizen.

 

Het gaat erom om Puur jezelf te kunnen zijn

PUUR is naar de mens als totaliteit kijken en ‘out of the box’ naar de kern gaan!

PUUR is hoofd-hart-handen EN ziel!

PUUR is 100% toelaten wat NU speelt!