Volwassenen

Volwassenen

Vanuit acceptatie transformeren

Het gaat er in het leven om dat je jezelf accepteert. Met al je mooie en minder mooie kanten. Soms ervaar je gewoon dat je niet helemaal gelukkig bent met het leven of met jezelf en dat het anders kan. Vind je het jezelf waard om in meer harmonie met jezelf en je omgeving te leven? En dat ook nog eens met een gezonde basis van vertrouwen zodat je vooral blij kunt zijn met je leven? Dan ben je van harte welkom! 

Waarom?

Het mooiste dat je kunt worden is jezelf. Dit bereik je door meer je eigen kracht te ontwikkelen en meer los te komen van aangeleerde patronen. Hierdoor krijg je meer energie, kun je beter je grenzen aangeven, voel je meer zelfvertrouwen of neem je vanuit meer innerlijke rust je eigen plek in. Er is moed voor nodig om alles te accepteren wat er is. Ook de moeilijke dingen in het leven ervaar je om te groeien.

Anders kijken naar jezelf, het grotere geheel, moeilijkheden in de omgang, communicatie, het leven, ziekte en stoornissen is naar ons idee een uitdaging van deze tijd en het grotere geheel. Onze specialisaties liggen in persoonlijke ontwikkeling, lichamelijke klachten en ziekte, burnoutklachten en depressie. Alles om letterlijk en figuurlijk lekker in je vel te zitten.

Mooi doel toch?

Wel zijn

In onze sessies staat we stil bij vier factoren die van belang zijn voor ons wel zijn. De eerste is het ervaren en je fysieke ontwikkeling, je lichaam. Wat zijn je intenties? Wat zijn je waarden? Ben je met je zintuigen in het hier en nu? Hoe is je bewustzijn van je grenzen en uitstraling? Is je lichaam een innerlijk kompas? Wat wil je lichaam je zeggen of wat heeft het nodig?

De tweede is het denken ofwel je mentale gesteldheid, je hoofd. Vragen als ben je bewust van gedachtekracht? Mag negatief denken er zijn en of hoe ga je ermee om? Wat zijn je overtuigingen? Wat zou je meer kunnen wensen of waar zou meer geloof in mogen ontstaan om meer moeiteloosheid te bereiken?

De derde is de emotionele ontwikkeling. Hoe ga je om met je emoties? Wat hebben bepaalde emoties en gevoelens je wellicht te vertellen? Wat kan minder en wat kan meer?

De vierde is de spirituele ontwikkeling. Wat geeft jou leven zin? Waar wordt je blij van? Wat kun je wellicht meer loslaten en wat kun je verwelkomen. Wat kan en is meer mogelijk dan je denkt? Groei betekent opzoeken van je comfortzone en je definities over `ik ben` durven te veranderen….. . Stap voor stap…..

We zijn ervaren in:

  • Je staat vaak op `aan` ipv een leven vanuit vertrouwen.
  • Je hebt burn-out klachten
  • Je hebt relatieproblemen
  • Je voelt je gedeprimeerd, eenzaam, gefrustreerd, gestrest of oververmoeid;
  • Je hebt last van hoofdpijn, buikpijn, benauwdheid of andere fysieke klachten;
  • Je ervaart faalangst, onzekerheid of concentratieproblemen, of andere angsten of fobieën;
  • Je wordt té snel boos, je moet vaak huilen of je kropt juist al je emoties op;
  • Je loopt vast op je werk of in relaties met andere mensen;
  • Je ervaart lichamelijke klachten, ziekte.  Dit kan van alles zijn: we hebben goede ervaringen met huidziektes, slikproblemen, diabetes, reumatische klachten, oorsuizen (tinnitus) etc.
  • Je merkt binnen je gezin dat het niet op rolletjes loopt en verlangt naar meer harmonie.

Hoe?

Bij Puur kies je voor Hans of Sandra.

Gestart wordt met een intakegesprek. Daarna volgen een aantal individuele (of relatie)sessies. Beter omgaan met moeilijkheden in het hier en nu staat altijd centraal. Wellicht aangevuld met technieken als hypnotherapie, ACT (acceptatie en commitment), InnerChild, systemisch werk (familie-opstelling), EMDR, NLP, Mindfulness, frequentietherapie e.a.

Elk traject is maatwerk. Jij staat met jouw doel centraal. Soms zijn 3 sessies al voldoende, soms is een langer traject en meer tijd nodig. De meeste trajecten voor volwassenen zijn tussen de 5 en 12 sessies. Veel mensen vinden het fijn om 2 a 3 keer per jaar terug te komen voor een `APK`.

Soms kan een skype/zoom/teams of whats app video sessie een uitkomst zijn. We hebben hier inmiddels goede ervaringen in. Ook hebben we een online-leeromgeving voor ouders die willen groeien in Hartgedragen Ouderschap. Daarin biedt Sandra online-training en/of gratis inspiratie aan. Klik hier om je daarvoor aan te melden.

Vragen?

Ben je nieuwsgierig geworden of heb je gewoon een vraag. Je kunt mailen op info@puurtherapie.nl of bel 06-24702587 (Hans), 06-42639632 (Sandra)

Kijk onder het kopje nieuws voor de algemene voorwaarden die van toepassing zijn.