Workshop ‘Omgaan met weerstand’

Workshop ‘Omgaan met weerstand’

Ervaar jij soms ook dat de samenwerking binnen je team moeizaam verloopt? Heb je ook wel eens het gevoel dat het onvoldoende op rolletjes loopt binnen je gezin? Vraag jij je weleens af hoe je van de moeilijke klas waarin je lesgeeft een groep kunt maken? Als jij deze vragen herkent, nodig ik je van harte uit om naar de workshop ‘Omgaan met weerstand’ te komen.

Waarom?

Deze workshop is voor ouders, leerkrachten of werknemers die met kinderen te maken hebben. En ook voor iedereen die op zoek wil gaan naar een manier om het welzijn, welbevinden en de creativiteit van de kinderen te vergroten. En daar waar dat door middel van eenvoudige oefeningen wordt toegepast, ontstaat oog voor de ander, respect voor elkaar en rust binnen je groep. De dynamiek binnen je groep verandert. Kinderen voelen zich gezien, gehoord en gekend. En een van de effecten daarvan is dat het leervermogen wordt vergroot.

Hoe?

Vanuit een systemische blik kijk je naar de verschillende relaties en beïnvloedingsstijlen binnen je gezin, school en/of werk. Deze dag staat in het teken van effectief beïnvloeden. Aan de hand van casuïstiek, theorie en praktische oefeningen krijg je inzicht in waar je nu staat en waar je naartoe wilt. Je ontdekt welke vaardigheden van joe gevraagd worden om bij jouw doel te komen. De sleutel daarvoor ligt in jezelf! Vanuit de beïnvloedingsprincipes van Cialdini kies jij de mogelijkheid die voor jou het meest passend is in een moeilijke situatie.

Wat levert deze workshop je op?

  • effectieve communicatie en beïnvloeding in moeilijke situaties
  • beter omgaan met weerstand (bij moeilijke kinderen, leerlingen of volwassenen)
  • vanuit je eigen ervaring kun je het geleerde meteen binnen je werk of gezin toepassen
  • inzicht in je verwevenheid met systemen
  • meer begrip voor jezelf en de ander
  • meer rust om je heen

Waar?

Op locatie, vraag naar de mogelijkheden.

In Nijverdal: praktijkruimte PUUR, Beethovenlaan 226, of andere locatie in Nijverdal (afhankelijk van aantal deelnemers).

Praktisch

Deze workshop vind plaats op woensdag 28 juni van 9.30 tot 16.30 uur. De investering bedraagt 89 euro (incl. BTW). De trainers zijn Hans Bolte en Sandra Bolte-Schutte, beide werkzaam in het Voortgezet (Speciaal)Onderwijs en als coach/therapeut. Er wordt gezorgd voor koffie, thee en wat lekkers erbij. De lunch is pot-luck, dit betekent dat Hans en Sandra voor soep of smoothie zorgen en je zelf ook iets lekkers meeneemt dat gedeeld kan worden met elkaar. Geef je op door een mail te sturen naar info@puurtherapie.nl Er is plek voor maximaal 10 personen.