Persoonlijke, intuïtieve ontwikkeling en loopbaancoaching

De beste versie van jezelf

We zijn goed ervaren om je in je kracht te zetten, zodat je vooral meer kan genieten! Om als ondernemer, of manager of werknemer in een steeds veranderende wereld goed te kunnen functioneren zowel privé als op het werk is er veel van je nodig. Als werknemer en ondernemer wilt u graag (zelf)vertrouwen hebben, gezond grenzen kunnen stellen, een goede balans kunnen houden tussen privé en werk. Het is mooi om te kunnen werken aan je weerbaarheid èn tegelijkertijd ook kwetsbaar durft te zijn. Werken met plezier is daarbij ook nog een hele kunst, waarin velen kunnen groeien.  We kunnen je daarbij helpen, zeker weten. Wil jij deze uitdaging met jezelf aan?

Wil je vooral een leven van lijstjes afvinken, of wil je vooral een mooi leven en werk?

Nelson Mandela: ‘Oordeel me niet naar mijn succes, maar naar het aantal keer ik ben gevallen en opnieuw ben opgestaan.

Om je een idee te geven wat we gaan doen het volgende.  In principe leveren we maatwerk: wat dient zich aan in je werk of persoonlijk in relatie tot je werk en gaan daar mee bezig.

Daarbij kijken we naar de zaken die je als lastig ervaart of nieuwsgierig bent of iets nog beter kan.  We staan stil bij oa lichaamstaal, overtuigingen en effectieve communicatie. Omdat dit inmiddels een containerbegrip is, meer concreet:

a assertiviteit

b hoe, wat, wie beïnvloedt jou en hoe kun jij anderen effectief beïnvloeden, hoe geef en ga je om met leiding

c grenzen en omgaan met weerstand, grensoverschrijdend gedrag, feedback geven en ontvangen, erkennen

d ruis en lijn houden in gesprekken

e waarnemen, interpretatie (en het verschil) luisteren, vragen, samenvatten, (soorten) vragen

f  lichaamsgebruik en inspireren

g overtuigingen, multitasken (of niet) rust, ontspanning/mindfulness, angst/vertrouwen

h regie houden en nemen over je leven

Te denken valt voorts aan zaken als: Waar kies je voor veiligheid, terwijl dat wellicht niet helpend is? Welke volgende stap kun jij maken? Wanneer raak je uit je kracht of hoe verstevig je die. Daarnaast zijn mindfulness, meditatie en ACT (acceptance and commitment therapy) vaste onderdelen om het meer kunnen genieten kracht bij te zetten.

Meestal is het goed om zo`n 12 tot 16 sessies te volgen. Waarbij de laatste meer een soort APK zijn om je niet alleen in het zadel te helpen maar ook te houden.

Mocht je werkgever contact willen dan mag er natuurlijk gebeld worden.

Onze grootste angst is niet dat we onvolmaakt zijn. Onze grootste angst is dat we mateloos krachtig zijn. Het is ons licht, niet onze schaduw die ons het meest beangstigt.  (ook Nelson Mandela)

Mindfulness en intuïtieve ontwikkeling zijn onontbeerlijke onderdelen in dit traject.

Tip: Loopbaancoaching is belastingaftrekbaar

Loopbaancoaching kan als studiekostenpost bij de belastingaangifte worden afgetrokken. Dit geldt voor de coachingsessies (inclusief btw) voor particulieren, werkgevers en zelfstandig ondernemers. Je kunt 30 tot 50 procent terug krijgen bij de aangifte van inkomstenbelasting.

Veel werkgevers hebben ook budget voor persoonlijke ontwikkeling.

Belastingaftrek loopbaanbegeleiding voor werkgevers en zzp’ers

Voor werkgevers geldt dat loopbaancoaching onder gerichte vrijstellingen valt. De kosten zijn aftrekbaar als zakelijke uitgave. Ondernemers en zzp’ers kunnen de kosten als ondernemerskosten meenemen. Voor meer informatie kun je terecht bij de Belastingdienst.

(Aan deze informatie over fiscale regelingen kunnen geen rechten worden ontleend. Informeer altijd bij de belastingadviseur).