Hans Bolte

Hans Bolte

Mijn naam is Hans Bolte en het is mijn passie om mensen in hun kracht te zetten, hun zwakheden omarmen en helpen om pijnlijke ervaringen en angst meer te transformeren naar geluk en vertrouwen. 

Ik vind het fantastisch om mensen vooral te leren geloven dat ze vooral mooi zijn en tevreden kunnen zijn met wie ze zijn, wat er ook gebeurt is. Op zoek naar nieuw en beter perspectief daar gaat het om in het leven, bij ziekte en bij bijvoorbeeld een diagnose. Ontwikkeling is altijd mogelijk!  Wij mensen zijn kwetsbaar en om kwetsbaar te kunnen zijn hebben we allemaal onze overlevingsstrategieën meer los te laten.  Vaak maken we eerst de moeilijke kanten mee om de weg naar meer innerlijke vrijheid te ontdekken.  Ik spreek uit ervaring.  Als hoogsensitief persoon heb ook ik geworsteld met het leven.  Van nature heb ik een holistische kijk en in het onderwijs was ik al verrast hoe we kinderen en problemen steeds weer proberen in te kaderen in hokjes en ontwikkelstadia.  Later, in het ziekenhuis was ik verbaasd over de manier van kijken toen ik flinke darmproblemen had en geen arts (toen!) oor had voor de psychische kant van mijn klachten.  Ik zelf zag wel degelijk onlosmakelijke verbanden. Voor mij reden om de holistische aanpak verder te onderzoeken. Omdat ik altijd heb geloofd dat geluk voor ieder, dus ook voor mij, is weggelegd ben ik blijven zoeken en vind ik steeds meer van dat geluk. Dit door allerlei fysieke klachten, problemen en moeilijkheden heen. Elk jaar voel ik me meer gezond, meer vitaal, meer blij, ondanks het ouder worden.  Daarbij zijn groeien in vertrouwen op het leven, in kwetsbaar durven zijn, mijn moeilijke kanten omarmen en de kracht van dankbaarheid en stilte ervaren, de belangrijkste pijlers.  Alles begint met bewustwording en acceptatie en in dat proces ondersteun ik je graag!

Mijn passie zit erin om je onbewuste valkuilen en overtuigingen meer helder te krijgen en om te zetten in uitdagingen. Daarnaast staan veel mensen beter in contact met hun emoties, geven beter grenzen aan en spreken meer helder wensen en behoeftes uit, na een traject. Bovendien helpt mindfulness en ontspanning je om je vitaler, fitter en vrijer te voelen.  Je leert meer te luisteren naar je lichaam en ontwikkelt angst naar intuïtief vermogen.

Ik vind het fantastisch om systemisch werk in te zetten in de therapie, naast gewoon gesprek, hypnotherapie, EMDR e.a.. Zingeving en spirutualiteit (hoe we daar positief gebruik van kunnen maken) is wezenlijk in mijn benadering.

Voor kinderen en jongeren (en hun ouders) is het vaak erg handig dat ik ruime ervaring heb in het onderwijs, waar liggen de valkuilen waar je als,  veelal gevoelige, jongere mee te maken hebt.  Valkuilen van de school, van de leerkracht, van ouders en het kind zelf.  Het mooie is dat we daardoor vaak ook beter weer kansen zien, zodat er weer meer ruimte en rust komt.  De spiraal gaat veelal weer omhoog. Ik heb gewerkt in alle vormen van onderwijs, van basis tot begeleiding op UT,  van voortgezet speciaal onderwijs, ambulante begeleiding, mediator tussen leerlingen en leerkrachten tot de Rebound.  Bovendien heb ik ervaring in speciale begeleiding van hoogbegaafde kinderen en heb ik gewerkt bij het Autismehuis in Zwolle.

In 2015 heb ik de 4-jarige opleiding Psycho-dynamische Therapie met succes afgerond. In 2016 heb ik het diploma Medische Basiskennis gehaald. Hierdoor word ik ook (gedeeltelijk) vergoed via de zorgverzekeraars. Sinds 2017 ben ik aangesloten bij de NBVH; de Nederlandse beroepsvereniging van hypnotherapeuten.  Gelukkig wordt  hypnotherapie inmiddels gerekend tot een evidenced based (wetenschappelijk gedragen) vorm van therapie en mogen we ook genieten van doorverwijzingen door artsen en ziekenhuizen.